Spelt risotto with yellow bell peppers - recipe

4:00 PM

Hello everyone! 
Today's recipe is perfect for summer and it can be eaten right away or as a cold "spelt salad" and it takes really 10 minutes to prepare.
Spelt is very digestible and is packed with fibers. It contains aldo proteins, vitamin B-complex and magnesium (among others)! Plus, it is very tasty!!! 
You find the ingredients HERE Click on READ MORE (below) to continue reading.

Ciao a tutti! 
La ricetta di oggi è un risottino di farro perfetto sia caldo che freddo (tipo insalata!) velocissimo da preparare.
Il farro è ricchissimo di fibre ed è altamente digeribile. Contiene anche proteine, vitamine del gruppo B e magnesio (tra gli altri principi attivi). 
Trovate QUI gli ingredienti per questa ricetta!
Clicca su READ MORE (qui sotto) per continuare a leggere!

  • Wash your spelt seed under running water for few seconds.
  • Place a large bowl of water to boil, add salt and then pour all the spelt in it.
  • Follow the package instructions for cooking time.
***
  • Lavate il farro in acqua corrente per alcuni secondi.
  • Bollite il farro in acqua salata, seguendo le istruzioni sulla confezione (di solito ci vogliono c. 10 minuti).
  • Chop onion and yellow pepper (in medium-sized pieces as pictured). 
  • Sautè without olive oil, just remember to add salt and pepper to taste, to let the peppers release their juices.
*** 
  • Tagliate la cipolla e i peperoni grossolanamente
  • Fate saltare il tutto in una padella antiaderente senza aggiungere olio. Salate e pepate a piacere durante la cottura, in modo da far fuoriuscire il succo del peperone.
  • Add water to the pan every now and then, when the peppers start looking dry (you will need 2/3 table spoons). Keep doing the same until the peppers start to look soft and ready. Stir well.
*** 
  • Quando il succo dei peperoni sarà evaporato, aggiungete 2/3 cucchiai di acqua. Mescolate di tanto in tanto, aggiungendo l'acqua necessaria fino a quando i peperoni risulteranno morbidi e pronti.
  • When the peppers look ready, add the tomato sauce.
  • Stir well.
***  
  • A fine cottura aggiungete la salsa di pomodoro e mescolate bene.
  • When the spelt is ready, stir well and add it to the other ingredients.
  • HINT: add some cumin seeds in the pan, or fresh basil at the very end for some extra taste!
    *** 
  • Non appena il farro sarà pronto, mescolatelo bene e aggiungetelo agli altri ingredienti nella padella.
  • CONSIGLIO: aggiungete del cumino alla ricetta o guarnite con del basilico fresco!

 ENJOY! and BUON APPETITO!



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6 delicious comments

  1. Delicious, I must attempt to make this ♥

    *following your blog*

    Eda ♥

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  2. Davvero squisitoooo!!! Bellissima ricetta! Complimenti!

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  3. I'm having a valentine's giveaway on my blog if you'd like to check it out. xx
    devorelebeaumonstre.com

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  4. Nice B!! Me and Sara are now considering to make this one for tomorrows dinner ;) keep up the good work!! xx

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  5. Fatto!buono!:)lunedì farò i biscotti!

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